Nieuws

Gepubliceerd op woensdag 7 augustus 2024

Publieksprijs Beelden in Leiden 2024 voor Jaasir Linger

Na weigering van de deelnemende kunstenaars om de Frans de Wit-prijs in ontvangst te nemen, nu wel ontvangst publieksprijs

Publieksprijs Beelden in Leiden 2024 voor Jaasir Linger

Op zondag 4 augustus jl. vond de afsluiting plaats van de jaarlijkse openluchttentoonstelling Beelden in Leiden (BiL). Tijdens een bijeenkomst op de Hooglandse Kerkgracht werd bekendgemaakt dat Jaasir Linger met zijn kunstwerk “Grontapu na asitere” de publieksprijs in de wacht had gesleept.
(Foto's: Chris de Waard)

BiL-voorzitter Henriëtte van der Linden keek terug op een geslaagde en druk bezochte editie van Beelden in Leiden. Het was een paar maanden geleden nog onzeker of Beelden in Leiden in 2025 door zou kunnen gaan. Dankzij een bijdrage van de gemeente is de editie van 2025 zeker, maar extra sponsors of fondsen zijn uiteraard altijd welkom.
Een tweede kunstwerk (zie foto onder) viel al eerder in de prijzen, te weten de Wicker Kapel van Kitty Maria. Het Business Platform Schipholweg-Schuttersveld (BPS) selecteert jaarlijks een kunstwerk dat vervolgens een jaar lang wordt geplaatst op de hoek van de Schipholweg met het Schuttersveld. Dit jaar werd dat het genoemde werk van Kitty Maria.

Aan Beelden in Leiden is al vanaf de start in 2012 de Frans de Wit-prijs verbonden, als aanmoediging voor een veelbelovende jonge kunstenaar. Op verzoek van de deelnemende kunstenaars werd de prijs dit jaar niet toegekend. Waarom zij nu wel een publieksprijs in ontvangst wilden nemen, is onduidelijk. 

Comments (0)Number of views (18)
Print