Opnieuw duikt Frans de Wit op in een onlangs verschenen boekwerk. Ditmaal het boek 'Het Singelpark Leiden. Het langste park van Europa' van auteur Inge van den Berg. Stichting Beeldhouwer Frans de Wit kan dit soort publicaties natuurlijk alleen maar toejuichen.
Leiden is een van de Hollandse steden waar de oorspronkelijke singels nog helemaal compleet zijn en als een ononderbroken ring rond het 17e-eeuwse stadscentrum liggen. Hun functie als verdedigingswerk hebben ze allang verloren en de industrie die in de 19e eeuw op de bolwerken werd gebouwd is ook alweer uit de stad verbannen. Dankzij een groep enthousiaste Leidenaren en een effectieve samenwerking met gemeente, bewoners en ‘Vrienden van het Singelpark’ transformeerden de Leidse singels tot een uniek stadspark: ruim 6 kilometer groen, bruggen en (speel)pleinen.
Dit boek gaat over de beplanting, de bewegwijzering en de historie die ieder deel van het Singelpark zijn eigen sfeer geeft. Over Frans de Wit gaat het als de auteur de Beeldentuin Frans de Wit behandelt: 'Het park is verrijkt met kunstwerken van de Leidse kunstenaar Frans de Wit, die houden hiermee zijn nagedachtenis levend. De beelden in de Frans de Wit tuin zijn een geschenk van de weduwe van de kunstenaar.' Een van de 'Wachters' die in de beeldentuin Frans de Wit staan, is afgebeeld op deze pagina's.
Bekijk de Beeldentuin Frans de Wit op onze website
Het boek 'Het Singelpark Leiden. Het langste park van Europa' (2023) kost € 15,- en wordt uitgegeven door uitgeverij De Muze, ISBN 978-94-92165-42-8.